Aktuella utställningar

Hösten – 2020 

Inga fler utställningar i år på galleri Majnabbe på grund av coronapandemin.
Välkommen åter den 23 januari 2021. Då visar vi Agneta Goës, en miniretrospektiv.


Bilder från senaste utställningen ligger kvar i digital form.  Klicka på Se fler av....Där finns även priser och mått angivna.


7 november - 22 november

Stora Galleriet: Ulla Kollind - 1947 - 2019, måleri, teckning

Se fler av Ulla Kollinds bilder från utställningen.

ulla-kollindjpg

Utställningen visar Ulla Kollinds måleri under flera decennier; oljemålningar, akvareller, blandteknik och kolteckningar.

För Ulla var måleri aldrig något dekorativt, det handlade alltid om livet på djupaste allvar. Såriga relationer och hemligheter, bindningar och frihetslängtan, hus och boningar var återkommande teman. För att i färg och form gestalta detta utvecklade hon ett eget symbolspråk, ofta med några eller många figurer intrasslade i varandra. De återkom i stora oljemålningar med kraftfull färgsättning, liksom i akvareller och kolteckningar. Men Ulla var mångsidig och komplex i sitt måleri. I hennes akvareller från Lofoten finns en ysterhet; kolteckningarna kan vara drastiska och humoristiska; landskapsmålningarna från Grez-sur-Loing stillsamt lugna.

De sista tio åren samarbetade Ulla med jazztrombonisten Håkan Strängberg i ett projekt de kallade Ton-Art. Här bröt Ulla i viss mån med de motivkretsar som så starkt hade präglat hennes måleri alltifrån tidigt 1990-tal. Viljan i projektet Ton-Art var att väva samman musik och måleri; att gestalta jazzens toner och rytmer med färger och måleriska former. Ulla fångade flödet av toner i närmast explosiva färgsättningar och gjorde ett antal målningar och skisser av spelande musiker.

I några av Ullas allra sista målningar finns antydan till en ny inriktning. Liksom i tidigare målningar finns här färgkaskader, men de är mer luftigt framställda, gärna mot en fond av vita, omålade ytor.7 november - 22 november

Lilla Galleriet: Pia Josefson och Jan Peter Dahlqvist. "Under ytan" 

Teckning, broderi, grafik och målningar

Se fler av Pia Josefsons och Jan Dahlqvists bilder från utställningen.

Pia-Josefson-mot-nat-teckning-A4jpg

Pia Josefson, "Mot nät", teckning, blyerts, 21 x 30 cm

plastic-oceanjpg

Jan Peter Dahlqvist, "Plastic Ocean", digigrafi, 2019, 35 x 50 cm

Detta blir nu den fjärde utställningen vi gör tillsammans och vi kommer visa teckningar och annat från de senaste åren. Våra bildvärldar är ganska väsensskilda, men där finns en samhörighet i detta med vårt gemensamma intresse för det nära och detaljerade bildarbetet.